Følg Höegh Eiendom

Kajakk for miljøet i Moss

Pressemelding   •   jul 13, 2019 08:00 CEST

Ny kajakkbrygge på Verket Moss

Som første by i Norge, tilbys det gratis leie av kajakk ved den nye kajakkbryggen langs Elvepromenaden. "En helt ny måte å kombinere naturopplevelser og miljøtiltak på" - sier Jan Erik Kristiansen i Höegh Eiendom som står bak tilbudet på Verket Moss.

En splitter ny kajakkbrygge inviterer til fysisk aktivitet på fjorden og frister med et unikt tilbud for padleglade mossinger: I bytte mot at man plukker med seg plastsøppel mens man er på padletur, er lån av kajakk gratis.

- Dette håper vi vil oppmuntre til både mer fysisk aktivitet, gi positive naturopplevelser og i tillegg økt miljøbevissthet blant byens befolkning, sier Kristiansen.

Tiltaket er tillitbasert og en innsats for miljøet er alt Höegh Eiendom ønsker i retur. Søppelposer er plassert i en dispenser ved elven, slik at man tar med seg en pose når man drar på padletur, fyller denne opp med plastsøppel underveis, og leverer dette samtidig med kajakken.

For padlere som ikke ønsker å plukke søppel, kan man likevel leie kajakk mot å vippse et lite beløp til Homestart eller Kirkens bymisjon. Kajakk kan forhåndbookes på nett slik at den er tilgjengelig når man ønsker en tur på elven.

Inspirasjonen til denne type kajakkutleie kommer fra København hvor tilbudet har blitt svært populært. - Alle har ikke kajakk selv og vi ønsker at området skal brukes, sier Jan Erik Kristiansen som tilføyer at de er stolte av at Moss er først ut i Norge med å tilby dette.

Höegh Eiendom har jobbet med utviklingen av den nye bydelen på Verket Moss i flere år, og gleder seg over at det tidligere industriområdet nå blir til en aktiv og levende del av byen. I tillegg til kajakk, kan mossinger hygge seg med diverse spill og pikniktepper som også lånes ut gratis i Elveparken. Selve Elvepromenaden er utformet med oppholdssoner hvor man kan nyte synet av elven og livet omkring, i tillegg til tre steder med apparater for egenvektstrening. Med både kontorer, caféer, boliger og hotell, er det en høyst levende bydel som nå åpenbarer seg der cellulosefabrikken tidligere dominerte.

Foreløpig står en kajakk til disposisjon for miljøbevisste padlere, men om det viser seg å bli rift om denne, er Höegh Eiendom klare til å utvide tilbudet.

Höegh Eiendom er et familieeiet -eiendomsselskap som utvikler, eier og forvalter eiendommer i Oslo sentrum og det sentrale østlandsområdet. Eiendoms-porteføljen omfatter 330 000 kvm med en årlig leieverdi på 560 MNOK. Selskapet har boligprosjekter med 700 leiligheter under salg/utbygging, og tre store stedsutviklings-prosjekter i Oslo, Moss og Ski. Dette til-svarer 800 mål ubebygde tomter for utvikling av handel, logistikk, næring, hotell, skole og boliger. Höegh Eiendom har 49 ansatte og hovedkontor i Parkveien 55 i Oslo.

Vi skaper levende steder som begeistrer!

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.