Gå videre til innhold
Ny kajakkbrygge på Verket Moss
Ny kajakkbrygge på Verket Moss

Pressemelding -

Kajakk for miljøet i Moss

Som første by i Norge, tilbys det gratis leie av kajakk ved den nye kajakkbryggen langs Elvepromenaden. "En helt ny måte å kombinere naturopplevelser og miljøtiltak på" - sier Jan Erik Kristiansen i Höegh Eiendom som står bak tilbudet på Verket Moss.

En splitter ny kajakkbrygge inviterer til fysisk aktivitet på fjorden og frister med et unikt tilbud for padleglade mossinger: I bytte mot at man plukker med seg plastsøppel mens man er på padletur, er lån av kajakk gratis.

- Dette håper vi vil oppmuntre til både mer fysisk aktivitet, gi positive naturopplevelser og i tillegg økt miljøbevissthet blant byens befolkning, sier Kristiansen.

Tiltaket er tillitbasert og en innsats for miljøet er alt Höegh Eiendom ønsker i retur. Søppelposer er plassert i en dispenser ved elven, slik at man tar med seg en pose når man drar på padletur, fyller denne opp med plastsøppel underveis, og leverer dette samtidig med kajakken.

For padlere som ikke ønsker å plukke søppel, kan man likevel leie kajakk mot å vippse et lite beløp til Homestart eller Kirkens bymisjon. Kajakk kan forhåndbookes på nett slik at den er tilgjengelig når man ønsker en tur på elven.

Inspirasjonen til denne type kajakkutleie kommer fra København hvor tilbudet har blitt svært populært. - Alle har ikke kajakk selv og vi ønsker at området skal brukes, sier Jan Erik Kristiansen som tilføyer at de er stolte av at Moss er først ut i Norge med å tilby dette.

Höegh Eiendom har jobbet med utviklingen av den nye bydelen på Verket Moss i flere år, og gleder seg over at det tidligere industriområdet nå blir til en aktiv og levende del av byen. I tillegg til kajakk, kan mossinger hygge seg med diverse spill og pikniktepper som også lånes ut gratis i Elveparken. Selve Elvepromenaden er utformet med oppholdssoner hvor man kan nyte synet av elven og livet omkring, i tillegg til tre steder med apparater for egenvektstrening. Med både kontorer, caféer, boliger og hotell, er det en høyst levende bydel som nå åpenbarer seg der cellulosefabrikken tidligere dominerte.

Foreløpig står en kajakk til disposisjon for miljøbevisste padlere, men om det viser seg å bli rift om denne, er Höegh Eiendom klare til å utvide tilbudet.

Emner

Kategorier

Regions


Höegh Eiendom er et familieeiet -eiendomsselskap som utvikler, eier og forvalter eiendommer i Oslo sentrum og det sentrale østlandsområdet. Eiendoms-porteføljen omfatter 330 000 kvm med en årlig leieverdi på 560 MNOK. Selskapet har boligprosjekter med 700 leiligheter under salg/utbygging, og tre store stedsutviklings-prosjekter i Oslo, Moss og Ski. Dette til-svarer 800 mål ubebygde tomter for utvikling av handel, logistikk, næring, hotell, skole og boliger. Höegh Eiendom har 49 ansatte og hovedkontor i Parkveien 55 i Oslo.

Vi skaper levende steder som begeistrer!

Pressekontakt

Eirik Thrygg

Eirik Thrygg

Pressekontakt Administrerende direktør +47 913 93 098

Höegh Eiendom

Om Höegh Eiendom

Vi bygger by og bydeler i både i Oslo, Ski og Moss. Dette gjør vi med stor glød og i et langsiktig perspektiv. Vi gjør nesten alt selv. Det gjør vi rett og slett fordi vi ønsker å komme så tett på våre leietagere og boligkjøpere som mulig. Der det er naturlig samarbeider vi med partnere som følger vår filosofi. Vi er et familieeid selskap og har en lang historie som vi er stolte av. Dette forplikter oss til å levere godt. I alt vi gjør legger vi vekt på bærekraft og bygger så gode byer og bygg som mulig. De skal skape begeistring for alle som jobber og bor der. I utviklingsprosjektene våre utfordrer vi oss selv og våre samarbeidspartnere til å tenke innovativt og fremtidsrettet.

Vi skaper levende steder som begeistrer!

Höegh Eiendom i tall:

▪ Årlig forvaltede leieinntekter: 560 mill. ▪ Antall ansatte: 54 ▪ Boliger i tomtebank: 4 700 ▪ Antall kvm under forvaltning: 330.00 ▪ Prosjekter i arbeid: 3 mrd. ▪ forvaltet eiendomsverdi: 13 mrd