Følg Höegh Eiendom

COWI flytter inn i nytt miljøbygg på HasleLinje

Pressemelding   •   jul 04, 2016 06:00 CEST

COWIs nye hovedkontor, Portalbygget på HasleLinje.

COWI flytter i disse dager sitt hovedkontor fra Helsfyr til Portalbygget på HasleLinje. Portalbygget er ca 16 000 kvm over åtte etasjer. COWI skal inn i seks av etasjene med anslagsvis 500 ansatte og overtok sine lokaler 1. juli.

Portalbygget er ført opp som passivhus med energiklasse A, og miljøklassifiseres etter BREEAM-NOR-EXCELLENT standarden.

- Vårt nye hovedkontor er langt mer enn ett av landets fremste miljøbygg. For oss representerer det også fremtidens måter å arbeide på. Derfor er vi svært fornøyde med å overta et funksjonelt, fleksibelt og moderne bygg som vi kan vokse og utvikle oss i, sier administrerende direktør i COWI, Terje Bygland Nikolaisen.

- Vi er stolte av å kunne overlevere nok et miljøbygg til en solid leietaker på Hasle. Vi vil spesielt få takke AF Bygg Oslo for et godt håndverk levert til avtalt tid og innenfor budsjett. Vi ønsker COWI velkommen til HasleLinje og ser frem til å følge virksomheten i mange år fremover, sier Eirik Thrygg, administrerende direktør i Höegh Eiendom.

Portalbygget ligger ved siden av det nye hovedkontoret til Securitas, som er under oppføring og ferdigstilles tidlig i 2018. Sammen med Aller-huset og Frontbygget danner kontorbyggene inngangsportalen til HasleLinje. Rundt 1500 arbeidstakere vi ha sitt daglig virke på området fra 1. juli.

– Vi er stolte av å være med å utvikle og bygge en bydel som Hasle sammen med Höegh Eiendom, og ønsker COWI velkommen i et nytt og miljøklassifisert hovedkontor. Vi opplever stor interesse både fra folk som vil bo i området og virksomheter som ønsker en sentral plassering med god kollektivforbindelse. Sammen med Aller-bygget og Bymiljøetatens hovedkontor blir dette det tredje kontorbygget vi overleverer på Hasle Linje, sier Henning Olsen, konserndirektør Bygg i AF Gruppen

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Eirik Thrygg, Administrerende direktør, Höegh Eiendom, tlf. 913 93 098
May Kristin Haugen, Kommunikasjonsdirektør, COWI, tlf: 977 45 057,
Wibecke Brusdal, Kommunikasjonsdirektør, AF Gruppen, tlf: 930 93 150

HasleLinje Næring er eiet av Höegh Eiendom og AF Gruppen. Selskapene har en lang historikk innen utvikling av eiendom innen de fleste markedsområder. Utviklingsprosjektet på Hasle i Oslo er på ca. 100 mål. Området omformes til en helt «ny bydel» for bolig, handel og næring. Avstanden til sentrum er kun 4 km, og området ligger tett inntil tre T-banestasjoner og Ring 3. Dette gjør HasleLinje til et av de mest sentrale og lettest tilgjengelige kontor- og boligområdene i Oslo.