Gå videre til innhold
Wergelandsveien 7 – antikvarisk bygg møter moderne fasadesystem

Nyhet -

Wergelandsveien 7 – antikvarisk bygg møter moderne fasadesystem

Wergelandsveien 7, den elleve etasjes høye blokken fra 1957, beliggende ved Slottet og tegnet av arkitekt Nils Holter, har nylig fått en omfattende utvendig rehabilitering. Høegh Eiendom oppdaget i 2012 at de støpte fasadeplatene var i ferd med å sprekke opp, noe som kunne føre til ras og skader, men sterke antikvariske føringer ga rehabiliteringsarbeidet spennende utfordringer. 

Løsningen ble et nytt fasadesystem som beholdt det opprinnelige 50-tallsuttrykket og som i tillegg ga en energiinnsparing på hele 60 prosent. Den valgte fasadeløsningen er i utgangspunktet laget for nybygg, men skulle altså vise seg å være den beste løsningen også for et såpass lenge eksisterende og markant bygg i bybildet som Wergelandsveien, både estetisk og miljømessig. Denne innovative løsningen viser også at det er mulig å løfte gamle bygg opp til dagens krav til lavere energiforbruk. 

For Höegh Eiendom har denne rehabiliteringen gitt nyttig erfaring i utprøving av nåtidens løsninger på fortidens bygg - erfaringer som tar med oss videre til nye spennende prosjekter, både innen nybygg og rehabilitering. Rehabiliteringen har falt i smak hos både eksisterende og nye leietakere, og bygget er nå snart fullt utleiet til blant annet LOF Arkitekter, Silver Pensjonsforsikring, Oticon, Den canadiske ambassade, Advokafirmaet Hammervold Pind, 3 Step IT, Colliers og Nucleus. 

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Eirik Thrygg

Eirik Thrygg

Pressekontakt Administrerende direktør +47 913 93 098

Höegh Eiendom

Om Höegh Eiendom

Vi bygger by og bydeler i både i Oslo, Ski og Moss. Dette gjør vi med stor glød og i et langsiktig perspektiv. Vi gjør nesten alt selv. Det gjør vi rett og slett fordi vi ønsker å komme så tett på våre leietagere og boligkjøpere som mulig. Der det er naturlig samarbeider vi med partnere som følger vår filosofi. Vi er et familieeid selskap og har en lang historie som vi er stolte av. Dette forplikter oss til å levere godt. I alt vi gjør legger vi vekt på bærekraft og bygger så gode byer og bygg som mulig. De skal skape begeistring for alle som jobber og bor der. I utviklingsprosjektene våre utfordrer vi oss selv og våre samarbeidspartnere til å tenke innovativt og fremtidsrettet.

Vi skaper levende steder som begeistrer!

Höegh Eiendom i tall:

▪ Årlig forvaltede leieinntekter: 615 mill. ▪ Antall ansatte: 64 ▪ Boliger i tomtebank: 4 200 ▪ Antall kvm under forvaltning: 330.000 ▪ Prosjekter i arbeid: 2,6 mrd. ▪ forvaltet eiendomsverdi: 16,4 mrd

Höegh Eiendom
Parkveien 55
0256 Oslo
Norge