Følg Höegh Eiendom

Wergelandsveien 7 – antikvarisk bygg møter moderne fasadesystem

Nyhet   •   jun 15, 2016 18:00 CEST

Wergelandsveien 7, den elleve etasjes høye blokken fra 1957, beliggende ved Slottet og tegnet av arkitekt Nils Holter, har nylig fått en omfattende utvendig rehabilitering. Høegh Eiendom oppdaget i 2012 at de støpte fasadeplatene var i ferd med å sprekke opp, noe som kunne føre til ras og skader, men sterke antikvariske føringer ga rehabiliteringsarbeidet spennende utfordringer. 

Løsningen ble et nytt fasadesystem som beholdt det opprinnelige 50-tallsuttrykket og som i tillegg ga en energiinnsparing på hele 60 prosent. Den valgte fasadeløsningen er i utgangspunktet laget for nybygg, men skulle altså vise seg å være den beste løsningen også for et såpass lenge eksisterende og markant bygg i bybildet som Wergelandsveien, både estetisk og miljømessig. Denne innovative løsningen viser også at det er mulig å løfte gamle bygg opp til dagens krav til lavere energiforbruk. 

For Höegh Eiendom har denne rehabiliteringen gitt nyttig erfaring i utprøving av nåtidens løsninger på fortidens bygg - erfaringer som tar med oss videre til nye spennende prosjekter, både innen nybygg og rehabilitering. Rehabiliteringen har falt i smak hos både eksisterende og nye leietakere, og bygget er nå snart fullt utleiet til blant annet LOF Arkitekter, Silver Pensjonsforsikring, Oticon, Den canadiske ambassade, Advokafirmaet Hammervold Pind, 3 Step IT, Colliers og Nucleus. 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.