Gå videre til innhold
Gårdsrom på Støperiet - Verket Moss foto:
Gårdsrom på Støperiet - Verket Moss foto:

Pressemelding -

Verket Moss er nominert til to viktige priser innenfor bolig og byutvikling.

Norsk Bolig- og Byplanforening har nominert utviklingen av Verket i Moss til Bolig- og Byplanprisen for 2020 og resultatet blir avgjort 23. oktober. Verket omfatter 270.000 kvm og planprosessen startet i 2014. Områdeplanen, hvorav ett området ble detaljprosjektert, var ferdigstilt i 2015, og de første prosjektene var næringseiendommen Ankers Hus og boligprosjektet Støperiet. To eldre bygninger, Verket Scene og M:6, har blitt totalrenovert og huser i dag en av byens mest populære kulturscene, og flere næringsleietakere. Et strategisk grep med å åpne Verket med ny broforbindelse til Møllebyen styrker nå dagens sentrum. Arkitekter og konsulenter som var involvert i prosessen var det nederlandske arkitektfirmaet MEI, Lala Tøyen, A-lab, Mad, Niels Thorp og Asplan Viak.

Boligprosjektet Støperiet er blant 3 finalister i nominasjon «Årets Leilighetsprosjekt» av Boligprodusentenes Forening, og består av i alt 165 leiligheter og 6 næringsseksjoner utviklet langs Mosseelva på Verket. Höegh Eiendom har hatt et bevisst fokus på bygulvsutvikling samt integrering av omliggende områder i dette prosjektet. Avgjørelsen om hvem som vinner denne prisen blir avgjort 15. oktober. Arkitektene for prosjektet er A-Lab og Lala Tøyen

Det er svært gledelig at Støperiet og Verket er nominert til disse to anerkjente priser. Vi er veldig stolte av prosjektene våre som vi synes har blitt et viktig bidrag til byutviklingen av Moss. Vi ser samtidig på nominasjonene som en annerkjennelse av at vi har tenkt riktig fra start i utviklingen av Verket Moss. sier Jan Erik Kristiansen i Höegh Eiendom.

OM Bolig og Byplanprisen:

Norsk Bolig- og Byplanforening avholder generalforsamling og deler ut Bolig- og byplanprisen for 2020 fredag 23. oktober. Utdelingen av denne prisen skjer hvert annet år, og formålet er å heve samfunnets interesse og respekt for god bolig- og byplanlegging.

OM Årets Boligprosjekt

Boligprodusentene nominerer årlig tre eiendomsprosjekter innenfor flere underkategorier til årets Boligprosjekt.

OM Verket Moss:

På tomten til gamle Moss Jernverk, utvikler Höegh Eiendom en ny og levende bydel, som passende nok har fått navnet Verket. Den nye bydelen blir et attraktivt sentrum i Moss med boliger, handel og næringsvirksomhet, og ikke minst et pulserende liv!

Höegh Eiendom har store ambisjoner for utviklingen av det gamle industriområdet som skal bli en moderne bydel i forlengelse av dagens bysentrum. Verket skal bli et område som både nåværende og fremtidige innbyggere – og vi i Höegh Eiendom – kan være stolte av. Gamle kulturminner blir tatt vare på for ettertiden, samtidig som området på nytenkende vis utvikles med øyne for fremtiden.

Lista er lagt høyt når det gjelder arkitektur, bokvalitet og uteområder. Derfor har vi engasjert noen av landets fremste arkitektmiljøer til å tegne og utvikle området sammen med oss. Verket vil når det står ferdig inneholde et mangfold av boliger, kulturtilbud, restauranter, butikker, arbeidsplasser og et spennende studentmiljø. 

Emner

Kategorier

Regions


Höegh Eiendom er et familieeiet eiendomsselskap som utvikler, drifter og forvalter eiendommer i Oslo sentrum og det sentrale østlandsområdet. Eiendomsporteføljen omfatter 350 000 kvm med en årlig leieverdi på 600 MNOK. Selskapet har boligprosjekter med 700 leiligheter under regulering / utbygging/ salg, og tre store stedsutviklings-prosjekter i Oslo, Moss og Ski. Dette tilsvarer 800 mål ubebygde tomter for utvikling av handel, logistikk, næring, hotell, skole og boliger. Höegh Eiendom har 50 ansatte og hovedkontor i Parkveien 55 i Oslo.

Vi skaper levende steder som begeistrer!

Pressekontakt

Eirik Thrygg

Eirik Thrygg

Pressekontakt Administrerende direktør +47 913 93 098

Höegh Eiendom

Om Höegh Eiendom

Vi bygger by og bydeler i både i Oslo, Ski og Moss. Dette gjør vi med stor glød og i et langsiktig perspektiv. Vi gjør nesten alt selv. Det gjør vi rett og slett fordi vi ønsker å komme så tett på våre leietagere og boligkjøpere som mulig. Der det er naturlig samarbeider vi med partnere som følger vår filosofi. Vi er et familieeid selskap og har en lang historie som vi er stolte av. Dette forplikter oss til å levere godt. I alt vi gjør legger vi vekt på bærekraft og bygger så gode byer og bygg som mulig. De skal skape begeistring for alle som jobber og bor der. I utviklingsprosjektene våre utfordrer vi oss selv og våre samarbeidspartnere til å tenke innovativt og fremtidsrettet.

Vi skaper levende steder som begeistrer!

Höegh Eiendom i tall:

▪ Årlig forvaltede leieinntekter: 560 mill. ▪ Antall ansatte: 54 ▪ Boliger i tomtebank: 4 700 ▪ Antall kvm under forvaltning: 330.00 ▪ Prosjekter i arbeid: 3 mrd. ▪ forvaltet eiendomsverdi: 13 mrd