Gå videre til innhold
Terje J. Ermesjø finansdirektør/CFO i Höegh Eiendom, Jennifer Lamson Energi- og miljørådgiver i Höegh Eiendom og Tone Lunde Bakker, sjef for Swedbank Norge.
Terje J. Ermesjø finansdirektør/CFO i Höegh Eiendom, Jennifer Lamson Energi- og miljørådgiver i Höegh Eiendom og Tone Lunde Bakker, sjef for Swedbank Norge.

Pressemelding -

Grønt lån til Höegh Eiendom

Höegh Eiendom har fått grønt lån på 470 MNOK fra Swedbank. Lånet finansierer kjøp av to større bygg på HasleLinje midt i Oslo.

Første gang for Höegh

Vi kjøper byggene fra HasleLinje Næring DA, et felleseid selskap med AF Gruppen. De to byggene er Bøkkerveien 5, utleid som hovedkontor for Securitas, og Haslevangen 16, utleid til Wang Ung, en privat ungdomsskole med idrettslinje. Det er første gang Höegh Eiendom innvilges et grønt lån, og dette lånet er dessuten et av de første grønne lån som innvilges til næringseiendommer i Norge, sier finansdirektør Terje J. Ermesjø i Höegh Eiendom. 

Solid og fremtidsrettet

–Med grønne lån bidrar Swedbank til et mer bærekraftig samfunn sammen med kundene sine. Vi har i den senere tid økt engasjementet og samarbeidet med Höegh Eiendom, fordi vi ser at selskapet er en solid, fremtidsrettet eiendomsutvikler, som prioriterer miljø og bærekraft, sier Tone Lunde Bakker, sjef for Swedbank Norge. 

BREEAM sertifiserer byggene

–For Höegh Eiendoms miljøstrategi er grønne lån som hånd i hanske. Selskapet følger aktivt opp De ti strakstiltakene til Grønn Byggallianse, i tillegg til å ha sine egne mål for å redusere klimautslippet. Alle nye bygg skal BREEAM NOR sertifiseres og de fleste eksisterende bygg skal bli miljøsertifisert, BREEAM in- use, innen 2020, sier energi- og miljørådgiver Jennifer Lamson i Höegh Eiendom. Ett eksempel på den grønne satsingen til Höegh Eiendom er produksjon av nærmere 80 000 kWh/år fra solceller i Karvesvingen 3 på HasleLinje.

Også lønnsomt finansielt

–Miljøvennlige bygg forbinder vi med økt bærekraft, men grønne lån utvider betydningen av å tenke grønt. Swedbank kan yte grønne lån fordi investorer nå i økende grad ønsker at deres investeringer skal plasseres i miljøvennlige prosjekter fordi det gir best langsiktig avkastning. For oss betyr dette at den grønne strategien ikke bare er lønnsom rent miljømessig, men også rent finansielt, sier finansdirektør Terje J. Ermesjø i Höegh Eiendom. 

Emner

Kategorier

Regions


Höegh Eiendom

Levende steder som begeistrer! Höegh Eiendom er et familieeiet eiendomsselskap som utvikler, eier og forvalter en solid eiendomsportefølje i Oslo, Ski og Moss. Porteføljen er på totalt 320 000 kvm med en årlig leieverdi på 540 MNOK. Vi har fire store stedsutviklingsprosjekter. Prosjektene utgjør totalt 800 mål ubebygde tomter for utvikling til handel, logistikk, næring og boliger. Höegh Eiendom har 48 ansatte og hovedkontor i Parkveien 55 i Oslo.

www.hoegheiendom.no

Kontakter

Eirik Thrygg

Eirik Thrygg

Pressekontakt Administrerende direktør +47 913 93 098

Höegh Eiendom

Om Höegh Eiendom

Vi bygger by og bydeler i både i Oslo, Ski og Moss. Dette gjør vi med stor glød og i et langsiktig perspektiv. Vi gjør nesten alt selv. Det gjør vi rett og slett fordi vi ønsker å komme så tett på våre leietagere og boligkjøpere som mulig. Der det er naturlig samarbeider vi med partnere som følger vår filosofi. Vi er et familieeid selskap og har en lang historie som vi er stolte av. Dette forplikter oss til å levere godt. I alt vi gjør legger vi vekt på bærekraft og bygger så gode byer og bygg som mulig. De skal skape begeistring for alle som jobber og bor der. I utviklingsprosjektene våre utfordrer vi oss selv og våre samarbeidspartnere til å tenke innovativt og fremtidsrettet.

Vi skaper levende steder som begeistrer!

Höegh Eiendom i tall:

▪ Årlig forvaltede leieinntekter: 615 mill. ▪ Antall ansatte: 64 ▪ Boliger i tomtebank: 4 200 ▪ Antall kvm under forvaltning: 330.000 ▪ Prosjekter i arbeid: 2,6 mrd. ▪ forvaltet eiendomsverdi: 16,4 mrd

Höegh Eiendom
Parkveien 55
0256 Oslo
Norge