Gå videre til innhold
Byggestart på Ensjø ble markert med hornmusikk og representanter fra Frelsesarmeen, Höegh Eiendom, AF Byggfornyelse og First Mover Group til stede.
Byggestart på Ensjø ble markert med hornmusikk og representanter fra Frelsesarmeen, Höegh Eiendom, AF Byggfornyelse og First Mover Group til stede.

Nyhet -

Byggestart for Frelsesarmeen på Ensjø.

Den sentrale tomten rett ved Ensjø T-banestasjon blir snart tilholdssted for Frelsesarmeen sitt hovedkontor, kirke og nærmiljøsenter.

Prosjektet svarer på et økende ønske om utvikling og revitalisering av området i Oslo øst. Et sted som de siste årene har opplevd en kraftig vekst i boligbygging, men hvor undersøkelser har vist at det har vært et savn etter kulturaktiviteter og steder hvor folk kan samles.

– Kaféen blir hjertet i huset, og forhåpentligvis en positiv møteplass for mennesker av alle generasjoner. I tillegg får vi et flott kirkerom, en etterlengtet hallflate under bakken, øvingslokaler for sang og musikk og et godt aktivitetstilbud for folk flest, sier Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen.

Höegh Eiendom er eier av eiendommen og sammen med Frelsesarmeen har de utviklet prosjektet som innebærer at kirken og nærmiljøsenteret bygges inntil dagens kontorbygg i Ensjøveien 23B. Et nytt torg tilrettelagt for bruk og opphold etableres i forlengelsen av nybygget mot syd.

– Tomten er delvis regulert til bolig, så vi var helt avhengig av politisk støtte for å få nødvendige dispensasjoner. Det har derfor vært givende å få diskutere planen med byens politikere og representanter fra Byråd for byutvikling, som evner å se ting i et nytt lys og justere planer som er til det beste for lokalbefolkningen, sier Cato Dehli Lauritzen, områdedirektør for Oslo i Höegh Eiendom.

Det er ikke bare byutvikling som står høyt på agendaen hos Höegh Eiendom. Bærekraft og ombruk er alltid faste punkter når selskapet igangsetter nye prosjekter. En nøkkel for å lykkes med dette er samarbeid med likesinnede.

– Sammen med Frelsesarmeen er vi enige om at dagens løsninger i eksisterende kontorbygg skal gjenbrukes så langt det lar seg gjøre. Tilbygget skal minimum tilfredsstille klassifiseringen «Very Good» i hht. BREEAM NOR v6.0, sier Øyvind Meyer Kristiansen, prosjektleder i Höegh Eiendom.

Byggestart på Ensjø ble markert mandag 3. juli med hornmusikk og ved at kommandør Knud David Welander i Frelsesarmeen tok det første taket med grabben. Prosjektet gjennomføres i samarbeid med entreprenøren AF Byggfornyelse. For Höegh Eiendom representerer dette også starten for selskapets planer og ambisjoner for Hammersborg.

– Så snart prosjektet på Ensjø er ferdigstilt, overtar Frelsesarmeen eiendommen gjennom et makeskifte med deres nåværende eiendom og hovedkontor i Oslo sentrum. Her er vi allerede i gang med spennende planer om et større utviklingsprosjekt som også involverer våre eksisterende eiendommer i Akersgata og Keysers gate. Vi har stor tro på den byfornyelsen som er i gang på Hammersborg, med og rundt det nye regjeringskvartalet, sier Lauritzen.

Hvis alt går etter planen, vil Frelsesarmeen flytte sin virksomhet til Ensjø i løpet av første halvår 2025.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Eirik Thrygg

Eirik Thrygg

Pressekontakt Administrerende direktør +47 913 93 098

Relatert innhold

Höegh Eiendom

Om Höegh Eiendom

Vi bygger by og bydeler i både i Oslo, Ski og Moss. Dette gjør vi med stor glød og i et langsiktig perspektiv. Vi gjør nesten alt selv. Det gjør vi rett og slett fordi vi ønsker å komme så tett på våre leietagere og boligkjøpere som mulig. Der det er naturlig samarbeider vi med partnere som følger vår filosofi. Vi er et familieeid selskap og har en lang historie som vi er stolte av. Dette forplikter oss til å levere godt. I alt vi gjør legger vi vekt på bærekraft og bygger så gode byer og bygg som mulig. De skal skape begeistring for alle som jobber og bor der. I utviklingsprosjektene våre utfordrer vi oss selv og våre samarbeidspartnere til å tenke innovativt og fremtidsrettet.

Vi skaper levende steder som begeistrer!

Höegh Eiendom i tall:

▪ Årlig forvaltede leieinntekter: 615 mill. ▪ Antall ansatte: 64 ▪ Boliger i tomtebank: 4 200 ▪ Antall kvm under forvaltning: 330.000 ▪ Prosjekter i arbeid: 2,6 mrd. ▪ forvaltet eiendomsverdi: 16,4 mrd

Höegh Eiendom
Parkveien 55
0256 Oslo
Norge