Gå videre til innhold
God stemning! Buddy Bike, Samme Vei, sykkelreparatører fra Fossheim og bysykkelrepresentanter fra Bymiljøetaten. I tillegg stilte Sterk Helse med treningstips og Pipa Cafe bød på lunsj sammen med De Tre Stuer.
God stemning! Buddy Bike, Samme Vei, sykkelreparatører fra Fossheim og bysykkelrepresentanter fra Bymiljøetaten. I tillegg stilte Sterk Helse med treningstips og Pipa Cafe bød på lunsj sammen med De Tre Stuer.

Nyhet -

Aktiv mobilitetsdag på HaseLinje

En solfylt formiddag like før 17. mai inviterte vi på HasleLinje til mobilitetsdag utenfor Karvesvingen 2. Bakteppet var Oslos status som europeisk miljøhovedstad i 2019. Målet var å inspirere folk på Hasle til økt engasjement rundt miljøvennlig og helsefremmende transport. Med på laget hadde vi selveste Robert Mohr fra Tyskland, mannen som i 2017 satt rekorden for verdens lengste reise på en elektrisk sykkel da han syklet jorden rundt. I tillegg kom flere lokale aktører, blant annet Buddy Bike, samkjøringsaktøren Samme Vei, sykkelreparatører fra Fossheim og bysykkelrepresentanter fra Bymiljøetaten. I tillegg stilte Sterk Helse med treningstips og Pipa Cafe bød på lunsj sammen med De Tre Stuer.

– Vi håper at sånne initiativer som dette her, kan bidra til at folk tenker alternativt rundt mobilitet og at man ikke nødvendigvis må kjøre bil for å komme seg på jobb. Det finnes mange andre muligheter, både i form av deling av mobilitet med Samme Vei-appen og med sykler i flere former og fasonger som vi kan se her, forteller Jørgen Christoffer Flaa i Höegh Eiendom, en av initiativtakerne til arrangementet.

Vinn-vinn med sykkel til jobb

For at verden skal klare å nå målene i Parisavtalen og bekjempe klimaendringene er det avgjørende at vi får ned utslippene. Transport står for store utslipp, og personbiler på fossilt drivstoff som stamper i kø er en av de lokale verstingene. Samtidig ser vi store helsemessige utfordringer med livsstilen vår. Altfor mange av oss sitter altfor mye stille. Det er en enorm folkehelsemessig utfordring, og er et voksende problem for samfunnet og ikke minst for oss som enkeltmennesker.

Økt bruk av sykkel, bysykkel, elsykkel, gange og andre miljøvennlige og alternative transportmetoder er løsningen på begge disse problemene.

– Lar vi bilen stå, beveger vi oss mer i hverdagen, påpeker Flaa.

I medvind opp alle bakker

På HasleLinje er vi bare 15 min unna sentrum med sykkel. Det er ofte kjappere enn med bil. Og med elsykkel er heller ikke motbakkene noe problem. Derfor er det jo forståelig at flere av de besøkende ønsket å prøve ut elsyklene fra Buddy Bike når de først hadde muligheten i lunsjpausen.

Om HasleLinje

HasleLinje er navnet på den 100 mål stor eiendommen som ligger mellom t- banestasjonene Hasle, Løren og Økern. Det er Höegh Eiendom og AF Eiendom som eier og utvikler HasleLinje. Selskapene har lagt lista høyt når det kommer til arkitektur så vel som miljøprestasjoner og er særlig opptatt av å skape et godt og levende nabolag for de som bor og jobber i området.

www.haslelinje.no

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Eirik Thrygg

Eirik Thrygg

Pressekontakt Administrerende direktør +47 913 93 098

Höegh Eiendom

Om Höegh Eiendom

Vi bygger by og bydeler i både i Oslo, Ski og Moss. Dette gjør vi med stor glød og i et langsiktig perspektiv. Vi gjør nesten alt selv. Det gjør vi rett og slett fordi vi ønsker å komme så tett på våre leietagere og boligkjøpere som mulig. Der det er naturlig samarbeider vi med partnere som følger vår filosofi. Vi er et familieeid selskap og har en lang historie som vi er stolte av. Dette forplikter oss til å levere godt. I alt vi gjør legger vi vekt på bærekraft og bygger så gode byer og bygg som mulig. De skal skape begeistring for alle som jobber og bor der. I utviklingsprosjektene våre utfordrer vi oss selv og våre samarbeidspartnere til å tenke innovativt og fremtidsrettet.

Vi skaper levende steder som begeistrer!

Höegh Eiendom i tall:

▪ Årlig forvaltede leieinntekter: 615 mill. ▪ Antall ansatte: 64 ▪ Boliger i tomtebank: 4 200 ▪ Antall kvm under forvaltning: 330.000 ▪ Prosjekter i arbeid: 2,6 mrd. ▪ forvaltet eiendomsverdi: 16,4 mrd

Höegh Eiendom
Parkveien 55
0256 Oslo
Norge